Apple Mac mini M1/8GB/512GB számítógép (mgnt3mg/a)

Cikkszám: 951363
Apple Mac mini M1/8GB/512GB számítógép (mgnt3mg/a)
Apple Mac mini M1/8GB/512GB számítógép (mgnt3mg/a)
Apple Mac mini M1/8GB/512GB számítógép (mgnt3mg/a)
Apple Mac mini M1/8GB/512GB számítógép (mgnt3mg/a)
Apple Mac mini M1/8GB/512GB számítógép (mgnt3mg/a)
Apple Mac mini M1/8GB/512GB számítógép (mgnt3mg/a)
Apple Mac mini M1/8GB/512GB számítógép (mgnt3mg/a)
Apple Mac mini M1/8GB/512GB számítógép (mgnt3mg/a)

Apple Mac mini M1/8GB/512GB számítógép (mgnt3mg/a)

Cikkszám: 951363
Raktáron  5 db
364 431 Ft

Tulajdonságok:

Belevalóbb lett a mini.Az Apple M1 chip egészen más dimenzióba emeli legsokoldalúbb, mindentudó asztali gépünket. Akár háromszor gyorsabb CPU-t és akár hatszor gyorsabb grafikát kínál. Legfejlettebb Neural Engine-ünkkel pedig akár tizenötször gyorsabb gépi tanulásra képes. Készülj fel a munkára, a játékra és az alkotásra a Mac mini képzeletedet felülmúló sebességével és erejével.

Apró chip. Nagyratörő célokhoz.Megérkezett az első saját chipünk, amelyet kifejezetten a Machez terveztünk. A döbbenetes mennyiségű, 16 milliárd tranzisztort tartalmazó Apple M1 rendszer­chip sok más összetevő mellett egyetlen apró lapkán egyesíti a CPU-t, a GPU-t, a Neural Engine-t és az I/O-egységet. Elképesztő teljesítménye, piacvezető energiahatékonysága és egyedi technológiai megoldásai révén az M1 nem csupán a következő lépés a Mac evolúciójában – hanem annak teljesen új szintje.

Nyolcmagos CPU Maximális teljesítmény. Minimális helyigény.Az M1 döbbenetes sebességgel és erővel ruházza fel a Mac minit. Nyolcmagos CPU-ja akár háromszor gyorsabb az előző generációs modell processzoránál – miközben a ház ikonikus, 20×20 centiméteres kialakítása mit sem változott.

Eszméletlen jó chip. Észbontóan jó grafika.Az M1 chip nyolcmagos GPU-ja a legfejlettebb grafikus processzor, amit valaha alkottunk. A Mac minibe így a világ leggyorsabb, személyi számítógépben található integrált GPU-ja került, amely az előző generáció grafikai teljesítményének hatszorosára képes. Az eredmény: őrületes mennyiségű erő egy bámulatosan kompakt házban.

16 magos Neural Engine. A zseni a háttérben. A gépi tanulás olyan sebességet és automatizálási képességeket nyújt, amikkel a géped könnyedén lezúz minden videóelemzési, hangfelismerési, képfeldolgozási és hasonló feladatot. Az M1 chipbe beépített 16 magos Neural Engine-nel és a gépi tanulási technológiák teljes spektrumával a Mac mini a gépi tanulásban is bajnok.

A macOS Big Sur és az M1 chip ütős páros.Az M1 chip lehetőségeinek kihasználására megalkotott macOS Big Sur a teljesítmény mellett más területeken is olyan jelentős előnyöket biztosít, amelyek teljesen átformálják a Macet. Nagyszerű frissítéseket kínál az appokhoz, csodaszép új dizájnt kapott, ráadásul iparágvezető adatvédelmi és kategória­első biztonsági funkciókkal láttuk el. Ez az eddigi leghatékonyabb szoftverünk – ami az eddigi legfejlettebb hardverünkön fut.

Sebesség és reakciókészségAz M1 chip és a macOS Big Sur összjátékának köszönhetően a teljes rendszer sokkal fürgébben dolgozik. A Mac mini szinte azonnal felébred alvó állapotából. Gyorsabbá válnak a minden­napos műveletek, például a fotók átpörgetése vagy a böngészés a Safariban. És a legkomolyabb munkát végző alkal­mazásaid is mindig megkapják a szükséges teljesítményt.

Több alkal­mazás, mint valahaHasználj az M1 chiphez kifejlesztett, hatékony appokat a meglévő alkal­mazásaid mellett, melyek a Rosetta 2 jóvoltából továbbra is működnek. Sőt, a macOS Big Sur rendszerrel mostantól kedvenc iPhone- és iPad-appjaidat is futtathatod a számító­gépeden. Mindezt egybevéve a Mac-alkal­mazások eddigi legszélesebb választéka áll rendelkezésedre.

Kompakt dizájnAz M1 chipbe integrált technológiák erejével a Mac mini még nála sokkal nagyobb méretű számítógépeket is leköröz. Legyűri az intenzív feladatokat, mégis 60 százalékkal kevesebbet fogyaszt az előző generációnál.

Egy RAM, ami mindent visz. Az M1 chip szupergyors egyesített memóriával dolgozik, amely akár 16 GB méretű is lehet. A nagy sávszélességű, alacsony késleltetésű összevont memóriával az alkal­mazások hatékonyan képesek megosztani az adatokat a CPU, a GPU és a Neural Engine között. Így minden gyorsabbá és gördülékenyebbé válik.

SSD-tárolóA Mac minit teljes egészében flashalapú tárolóval láttuk el – az akár 2 TB-os SSD-n bőven jut hely minden fotó- és videógyűjteményednek, fájlodnak és alkal­mazásodnak. Az akár 3,4 GB/s-os sebességnek köszönhetően pedig villámgyorsan elindulnak az appok és betöltődnek a fájlok.

Könnyedén beilleszkedik. De nem marad észrevétlen.Kompakt kivitelének, hihetetlen teljesítményének és sokoldalú portjainak köszönhetően a Mac mini meglepően sokféle célra tökéletes. És mostantól, hogy a nem egészen 20×20 centis ház az M1 chip erejét rejti, tényleg bárhol összefuthatsz egy keményen dolgozó Mac minivel.

Győzi porttal.Két őrületes gyorsaságú Thunderbolt / USB port, két USB-A port, HDMI 2.0, Wi-Fi 6 és gigabites Ethernet. A Mac mini a világon mindenre készen áll.

Thunderbolt / USB Akár 40 Gb/s sebességgel továbbítja az adatokat. Töltést és energiaellátást biztosít külső eszközeidnek. És egyszerre két kijel­zőt is csatlakoz­tathatsz: Thunderbolt porton akár 6K-s, HDMI 2.0 porton akár 4K-s felbon­tásút.

Wi-Fi 6A Mac mini további újdonsága a minden téren megbízhatóbban működő, akár 1,2 Gb/s átviteli sebességet biztosító Wi-Fi 6-kapcsolat, mellyel villámgyors a fájlok átvitele és a Time Machine-nal végzett biztonsági mentés.

Műszaki adatok

Apple M1 chip:

8 magos CPU 4 nagy teljesítményre optimalizált és 4 energia­takarékos maggal 8 magos GPU 16 magos Neural Engine

Videotámogatás:

Akár két kijel­ző egyidejű használatát támogatja: Egy 6K-s felbon­tású, 60 Hz-es frissítési gyakoriságú kijel­ző az egyik Thunderbolt porton és egy 4K-s felbon­tású, 60 Hz-es frissítési gyakoriságú kijel­ző a HDMI 2.0 porton. A Thunderbolt 3 digitális videokimenet által támogatott konfigurációk: Natív DisplayPort kimenet az USB-C csatlakozókon keresztül; Thunderbolt 2, DVI- és VGA-kimenet támogatása (külön beszerezhető) átalakítók használatával HDMI 2.0 videokimenet: Egy legfeljebb 4K-s felbon­tású és 60 Hz-es frissítési gyakoriságú kijel­ző támogatása; DVI-kimenet HDMI–DVI átalakítóval (az átalakító külön vásárolható meg)

Hang:

Beépített hangszóró 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó A HDMI 2.0 port támogatja a többcsatornás hang lejátszását

Thunderbolt portok funkciói:

DisplayPort Thunderbolt 3 (akár 40 Gb/s) 2. generációs USB 3.1 (akár 10 Gb/s) Thunderbolt 2, HDMI-, DVI- és VGA-kimenet támogatása (külön beszerezhető) átalakítók használatával

Csatlakozók:

2 db Thunderbolt 3 / USB Type-C port 2 db USB-A port (akár 5 Gb/s) 1 db HDMI 2.0 port 1 db Gigabit Ethernet port 1 db 3,5 mm-es fejhallgató csatlakozó

Kommunikáció:

Wi-Fi: 802.11ax Wi-Fi 6 vezeték nélküli hálózat; Kompatibilis az IEEE 802.11a/b/g/n/ac szabvánnyal Bluetooth 5.0 vezeték nélküli technológia Ethernet: 10/100/1000 BASE-T gigabites Ethernet (RJ-45-ös csatlakozó)

Méret és tömeg:

Magasság: 3,6 cm Szélesség: 19,7cm Mélység: 19,7cm Tömeg: 1,2 kg

Elektromos hálózati és működtetési előírások:

Hálózati feszültség: 100–240 V váltóáram Frekvencia: 50–60 Hz, egyfázisú Maximális állandó teljesítmény: 150 W Üzemi hőmérséklet: 10–35 °C Tárolási hőmérséklet: –40–47 °C Relatív páratartalom: 5–90%, nem lecsapódó Működtetési magasság: 5000 méterig tesztelve Tipikus akusztikai teljesítmény: hangnyomás szintje (a felhasználó pozíciójában): tétlen állapotban 5 dBA